De voordelen van payrolling.

Bedrijven kiezen voor payrolling wanneer ze flexibel en zonder administratieve zorgen uitzendkrachten willen inschakelen die ze zelf selecteren. Payrolling is voor tal van bedrijfssectoren een aantrekkelijke vorm van uitzendarbeid bij voldoende – al dan niet spontane – instroom van kandidaten. Sommige ondernemingen kiezen bewust voor payrolling om de werving en selectie van flexibele en tijdelijke medewerkers in eigen handen te houden.

Ook financieel biedt payrolling heel wat voordelen. Zo betaal je een lagere coëfficiënt in vergelijking met uitzendarbeid waarbij de werving en selectie door het traditionele uitzendkantoor gebeurt. Op elk moment kan je bij payrolling eenvoudig en zonder extra kosten overstappen van een interimcontract naar een vaste arbeidsovereenkomst.

computer_01_LR

Wat is payrolling?

Traditioneel uitzendkantoor of payrolling?

Bij uitzendarbeid komt een tijdelijke of flexibele werknemer officieel niet in dienst van de onderneming waarvoor hij/zij prestaties levert, maar staat deze op de loonlijst van het uitzendkantoor.

Formeel is het uitzendkantoor dus de werkgever. Uitzendarbeid biedt bedrijven de kans om uiterst flexibel en zonder administratieve zorgen hun nood aan werkkrachten in te vullen.

Een traditioneel uitzendkantoor betaalt niet alleen het loon, maar zorgt ook voor de werving en selectie. Potentiële kandidaten worden gezocht, gescreend en al dan niet geselecteerd. Bij de aanwerving krijgen deze medewerkers een uitzendcontract aangeboden.

Bij payrolling werken we ook met uitzendcontracten, maar gebeurt het luik werving en selectie niet door een interimkantoor. Het luik aanwerving blijft in handen van het bedrijf waarvoor de uitzendkracht aan de slag gaat.

Voor de contractopmaak, Dimona-aangifte, de loonverwerking en- uitbetaling kan je bij payrolling rekenen op flexibele externe ondersteuning. Payrolling is perfect mogelijk voor alle vormen van tijdelijke en flexibele uitzendarbeid, waaronder ook studentenjobs en flexwerk. Bij payrolling kies je als bedrijf in de eerste plaats voor volledige administratieve ontzorging en flexibiliteit.

De stap naar online payrolling

Wij specialiseren ons in online payrolling. Nog goedkoper, flexibeler én 24/24 beschikbaar.

Waarom kiezen voor payrolling?

vinkje_HR

Voldoende instroom eigen kandidaten

Veel bedrijven werken via flexibele tewerkstelling, maar hebben een voldoende eigen instroom van potentiële kandidaten. Deze instroom kan spontaan zijn – bijvoorbeeld door mond-aan-mondreclame – of via eigen jobadvertenties.

vinkje_HR

Bewust eigen werving en selectie

Andere bedrijven besteden bewust de werving en selectie niet uit, zodat ze zelf kunnen beslissen welke tijdelijke en flexibele werkkrachten ze in huis halen.

vinkje_HR

Geen administratieve rompslomp en loonadministratie

Payrolling biedt bedrijven de kans op tijdelijke en flexibele tewerkstelling zonder zich te moeten bekommeren over de administratieve rompslomp en loonadministratie. Bij payrolling selecteer en registreer je de kandidaat. Vervolgens bepaal je de werkplanning via een uurrooster.

vinkje_HR

Goedkoper dan een traditioneel uitzendkantoor

Payroll kost minder dan werken via een traditioneel uitzendkantoor, omdat je het luik werving en selectie niet toevertrouwt aan het uitzendkantoor. Je betaalt daardoor een lagere looncoëfficiënt en realiseert zo een mooie besparing. Als je later wilt overgaan tot een vaste aanwerving van een tijdelijke werkkracht, betaal je geen wachttijd of – bij een snelle aanwerving – een selectiefee.

vinkje_HR

Nog eenvoudiger met payroll online

Met payroll online gaan we nog een stap verder. De registratie van je tijdelijke en flexibele werkkrachten en de werkplanning regel je 24/24 uur via onze online tool. Achter de schermen organiseren wij de verdere afhandeling. Alle contracten worden tijdig digitaal ondertekend en bezorgd, je bent steeds volledig in orde met je Dimona-aangifte.

Als payroller zorgen wij aansluitend voor de inschrijving van de medewerker, de contractopmaak- en digitale ondertekening, de Dimona-aangifte, de looncalculatie en de uitbetaling. Je hoeft hiervoor niets te doen en bent volledig ontzorgd.

Interesse in online payroll?

Wij contacteren jou...

Bel ons

Waar kan je ons vinden?

Internationalelaan 55 F
1070 Anderlecht

BTW BE0418.737.419